Btw-tarief op isolatiematerialen weer 21 procent

25 maart, 2014 (13:14)

Vanaf 2014 moet indien bij het opknappen van een huis nieuw isolatiemateriaal wordt aangebracht, hierover gewoon het hoge btw-tarief van 21 procent betaald worden. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Wiebes van Financiƫn, aldus de Telegraaf.

Onduidelijkheid

De verklaring van Wiebes kwam naar aanleiding van vragen van de Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland (SBVN). Deze vond dat er sprake was van onduidelijkheid omtrent het toepassen van het verlaagde btw-tarief voor isolatiemateriaal. In 2013 gold hiervoor namelijk het 6%-tarief.

21 procent

Volgens Wiebes geldt sinds 2014 weer het hoge btw-tarief van 21 procent voor het aanbrengen van isolatiemateriaal. Het verzoek van de SBVN om de verhoging uit te stellen, mocht niet baten. De staatssecretaris wil de verhoging niet uitstellen.

Gevolg

Het gevolg is dat vanaf januari 2014 weer het 21%-tarief geldt voor het aanbrengen van isolatiemateriaal aan woningen. Het tarief van 6 procent geldt echter nog wel voor het aanbrengen van glas. Dit geldt ook voor andere renovatie- en herstelwerkzaamheden, aldus de Telegraaf.